Meddelelse | 04-05-2010


En anderledes Mors Dag


- På søndag bruger du Mors Dag på at sætte fokus på mødredødelighed. Hvorfor nu det?

 

- Normalt synes jeg, at Mors Dag er et latterligt begreb, der blot er opfundet af blomsterhandlerne for at tjene nogle penge. Derfor vil jeg hellere benytte dagen til at sætte fokus på forholdene for de hundredetusindevis af kvinder i udviklingslandene, som hvert år dør i forbindelse med graviditet og fødsel.

 

- Hvad er SF’s holdning til seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder (SRSR) i udviklingspolitiken?

 

- Der ér fokus på det fra dansk side. Men samtidig er der også en ny tendens i gang, hvor det meget handler om at strømline udviklingspolitiken, og hvor man fokuserer på, hvordan udviklingslandene kan vækste sig ud af deres problemer. Det er selvfølgelig godt, at udviklingsarbejdet ikke blot handler om at give almisser til de fattigste lande, men samtidig giver det mindre opmærksomhed til mere bløde områder af udviklingspolitiklen som f.eks. SRSR.

 

- På den måde frygter jeg lidt, at der bliver mindre fokus på SRSR i den nye udviklingspolitik, som er ved at blive udarbejdet. Det er ikke fordi, at Udenrigsministeren ikke synes, at kvinders forhold er vigtige. Det står bare ikke øverst på prioriteringslisten.

 

- Det er bekymrende, fordi Danmark er et af de få lande, som tør sætte fokus på SRSR og tale om f.eks. retten til abort, kondombrug og seksualundervisning.

 

- Hvordan arbejder du med mødredødelighed til daglig?

 

- Jeg må med skam indrømme, at det ikke er det område, der fylder mest i mit daglige arbejde som folketingsmedlem, men det er da noget, jeg løbende er med til at diskutere både i Europaudvalget og Udenrigsudvalget.
 
Tilbage