Meddelelse | 22-02-2010


Engelske skoler får undtagelser i seksualundervisningen


Et nyt engelsk lovforslag om obligatorisk seksualundervisning bliver nu udsat for hård kritik. Forslaget indeholder nemlig en række undtagelser for såkaldte ”trosbaserede skoler”, som dermed selv må bestemme, hvordan de vil undervise eleverne i emner som brug af prævention, kondomer, sikker sex, homoseksualitet og registrerede partnerskaber.

I udgangspunktet er lovforslaget ellers et fremskridt for seksualundervisningen i de engelske skoler. Det gør det således obligatorisk for skolerne at undervise i sex og parforhold og sætter samtidig en stopper for, at forældre som hidtil kan tage børn over 15 år ud af seksualundervisningen.

Men efter massivt pres fra ikke mindst den katolske kirke, er der nu kommet en række undtagelser ind i den seneste udgave af loven – undtagelser som giver de trosbaserede skoler ret til at tilrettelægge seksualundervisningen, så den er i overensstemmelse med deres tro.
Og da omkring en tredjedel af alle britiske skoleelever går på trosbaserede skoler, har forslaget stor betydning.

Skoleminister Ed Ball afviser kritikken:

- Fremover er skolerne tvunget til at tage fat på emner som prævention og homoseksualitet. Katolske skoler kan fortsat sige, at de finder brugen af prævention forkert og opfordre til, at man ikke bruger det. Men de kan ikke undlade at undervise i, hvad et kondom er, og hvordan det skal bruges, forsvarer Ed Balls sig.

Det formilder dog ikke formanden for den ledende britiske organisation for ikke-troende Keithy Porteous Wood.

- Dette er et forræderi mod børnene i de trosbaserede skoler. De har ret til at modtage en objektiv og afbalanceret undervisning i sex og parforhold. Det vil forbitre børns liv, fordi afholdenhed ikke virker, og det er ondt at fortælle homoseksuelle børn, at de er forstyrrede og ikke har ret til et sexliv, understreger han.


 
Tilbage