Meddelelse | 26-09-2009


Familieplanlægning er den billigste måde at bekæmpe klimaændringerne på


Færre mennesker udleder mindre CO2.
Sådan lyder konklusionen i en ny rapport - ”Fewer Emitters, Lower Emissions, Less Cost” - fra London School of Economics. Ifølge rapporten kan man reducere udledningen af CO2 ved at investere i familieplanlægning. Rapporten har sammenlignet forskellige måder at reducere CO2-udslip på, og vurderet effektiviteten af at tilbyde global adgang til familieplanlægning, for at reducere fremtidig CO2-udledning mellem år 2010-2050. 

Og svaret er klart. Undersøgelsen viste, at hver gang der bruges £4 på familieplanlægning i de næste fire årtier, vil det reducere CO2-udslippet med mere end et ton. Til sammenligning ville det koste £19 at anvende traditionelle grønne teknologier, som nedsætter CO2-udledningen, for at opnå det samme resultat. Familieplanlægning er altså næsten fem gange billigere end de traditionelle teknologier, der forsøger at minimere udslippet af drivhusgasser.

FN vurderer, at 40 pct. af alle graviditeter i verden er uønskede. Hvis behovet for familieplanlægning blev mødt fuldstændigt, ville man ifølge rapporten kunne undgå udledning af 34 gigatons CO2 i perioden 2010-2050. Det er seks gange mere, end hvad der årligt bliver udledt i USA, og 60 gange mere end hvad der bliver udledt i Storbritannien.

- Det har altid været klart, at den totale udledning af CO2 kommer an på antallet af udledere af drivhusgasser, såvel som deres individuelle udledning – udledningen af CO2 kan ikke falde, hvis befolkningstallet bliver ved med at stige, siger formanden for den engelske organisation Optimum Population Trust, Roger Martin.

Rapporten konkluderer, at familieplanlægning er væsentligt billigere end mange af de teknologier, der fokuserer på at minimere udledningen af drivhusgasser, og at familieplanlægning er et effektivt redskab til at nedsætte udledningen af CO2.

 
Tilbage