Meddelelse | 03-05-2009


Hillary Clinton forsvarer aborter


For nylig kom den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, under skarp beskydning i Kongressen fra Chris Smith og andre, der angreb hendes synspunkter vedrørende reproduktiv sundhed og abort.
Chris Smith er kendt som indædt abortmodstander, men Hillary Clinton lod sig ikke kue. I stedet understregede hun, hvor vigtigt det er, at kvinder har adgang til familieplanlægning og sikre aborter. Hillery Cliton fremhævede også sine egne besøg på hospitaler i Brasilien, hvor kvinder lider under følgevirkningerne af ulovlige aborter.

- Vi mener, at familieplanlægning er en vigtig del af kvinders sundhed. Og reproduktiv sundhed inkluderer adgang til abort, som jeg synes skal være både sikre, lovlige og sjældne. Jeg har selv kæmpet hårdt for at reducere abortraterne, og erfaringerne viser, at god familieplanlægning og et godt hospitalsvæsen fører til færre aborter, mens at nægte mænd og kvinder adgang til informationer og sundhedsydelser fører til, at flere får abort, siger Hillary Clinton og tilføjer:

- I min tid som førstedame hjalp jeg med at skabe kampagnen Camping j Against Teenage Pregnancy. Her arbejdede vi for at skabe god information, adgang til prævention og handlingskompetence som skulle få de unge kvinder til at beskytte sig selv og sige nej. Og antallet af teenage-graviditeter faldt. Men efter otte år med en administration, der har undermineret meget af det tidligere arbejde, er de begyndt at stige igen. Så vi er uenige. Og vi har nu en administration, som vil beskytte kvindernes rettigheder – inklusive deres ret til reproduktive sundhedsydelser, konkluderede hun.
 
Tilbage