Meddelelse | 25-03-2009


Præsident Obama genetablerer funding til UNFPA


Den 11. marts 2009 underskrev Præsident Obama en lov, som baner vejen for en genopretning af USA’s finansiering af UNFPA – FNs Befolkningsfond - for første gang i syv år.

Den 410 mia. dollars store lovpakke inkluderer således 50 mio. dollars til UNFPA’s arbejde i over 150 lande verden over.

Totalt set giver det 545 mio. dollars til programmer for familieplanlægning og reproduktiv sundhed verden over. Det er 82 mio. dollars mere end i 2008 – en stigning på 18 pct. og en stigning på 66 pct. i forhold til Bush’ regeringstid.

- Det er en stor dag for kvinder, piger og deres familier verden over, siger UNFPAs administrerende direktør, Thoraya Ahmed Obaid, og fortsætter:

- Vi hilser præsident Obamas handling hjertelig velkommen. Den understreger hans støtte til at beskytte liv og menneskelig værdighed blandt piger og kvinder i verdens fattigste lande.

Og Tod Preston, vicepræsident for USA’s regerings tilknytning til Population Action International, supplerer:

- Det vil hjælpe til at genoprette medfølelsen og den sunde fornuft for USA’s assistance til livreddende programmer.
 
Obaid fortæller, at den nye støtte vil blive brugt i UNFPA’s programmer verden over inklusiv the Global Campaign to End Fistula - en ødelæggende skade som rammer mange kvinder, der har været udsat for besværlige fødsler - beskyttelse mod HIV/AIDS, sundhedsforsyninger til klinikker og mødrepakker til flygtninge og katastrofesituationer.
 
Tilbage