Meddelelse | 28-01-2009


Nyt ungdomspolitisk netværk


For lidt over to år siden i efteråret 2006 dannede en række folketingsmedlemmer på

Christiansborg et nyt Tværpolitisk Netværk for Seksuel Sundhed.
 

Nu følger ungdomspolitikerne trop. De politiske ungdomspartier i Danmark er således gået sammen om at danne et Ungdomspolitisk Netværk for Seksuel Sundhed.
Netværket vil sætte fokus på det gode sexliv og skabe et rum, hvor unges seksualitet sættes til debat, både i Danmark og internationalt.

 

Netværket er til, for at vi kan have en platform at diskutere seksualpolitik fra. Vi kommer fra vidt forskellige politiske baggrunde, og enighed i diskussionerne er ikke et krav. Men vi kan måske blive enige om nogle ting i kraft af, at vi alle sammen er unge danskere, og dér er den politiske bredde i netværket helt klart en force”, lyder det i en udtalelse fra netværket.

 

Ungdomspolitisk Netværk for Seksuel Sundhed har medlemmer fra alle partier på nær SFU.
Ifølge netværket tyder noget på, at samfundet og de ”voksne” politikere på Christiansborg ikke er helt i trit med de unge, når det gælder seksuel sundhed.

 

Tallene viser, at alt ikke er fryd og gammen når vi unge danskere har sex. 50 pct. af os undlader at bruge prævention, når vi er sammen med en ny partner. Antallet af teenage-aborter er desværre stigende. Og flere og flere smittes med kønssygdommen klamydia” udtaler netværket.
 

'Det nye netværk bakker op om Sex & Samfunds store seksualundervisningskampagne Uge Sex og glæder sig til arbejdet i netværket, som bl.a. kommer til at omfatte internationale seminarer med europæiske ungdomspolitikere og en studietur til Uganda.
 
Tilbage