Meddelelse | 29-11-2008


Høring om forbud mod homoseksuelle ægteskaber i Californien


Retten I Californien indvilgede onsdag den 19. november i at behandle en klage over det forbud mod homoseksuelle ægteskaber, der blev vedtaget af et flertal af statens vælgere i forbindelse med præsidentvalget tidligere på måneden.
 

I maj måned 2009 gjorde samme ret det ellers lovligt for homoseksuelle at indgå ægteskab og føjede dermed Californien til den håndfuld stater og provinser i verden ud over en række europæiske lande, hvor noget sådan er muligt.
 

Det blev imidlertid omstødt af de californiske vælgere, der på valgdagen tillige have folkeafstemning om emnet. Da forbudet blev genindført, blev det fejret af de konservative, men siden har protester fra homoseksuelle og andre forbudsopponenter givet debatten nyt liv.
 

Californien er delt i spørgsmålet. Mens store kystbyer som f.eks. San Francisco og Los Angeles er mere åbne over for homoseksuelle ægteskaber er statens indre dalområder, der politisk minder om det amerikanske midtvesten, imod.
 

Et flertal på 52 % af vælgerne var enige i at ændre statsforfatningen i forhold til at definere ægteskab mellem mand og kvinde.
 

I den forbindelse udtalte den juridiske leder for det Nationale Center for Lesbiskes Rettigheder, Shannon Minter, at et nederlag ville åbne døren for at angribe andre minoriteter.

 

- Det minder mig om diskrimination, og jeg kan virkelig ikke forestille mig et mere seriøst – eller et mere skræmmende – emne, udtaler han.

 

Det store spørgsmål er nu, hvad der skal ske med de 20.000 homoseksuelle ægteskaber, som blev indgået i Californien i de få måneder, hvor det var lovligt. Selv om Californiens guvernør, Arnold Schwarzenegger har erklæret, at de fortsat er gyldige, er der andre, som mener, at ægteskaberne nu befinder sig i en juridisk gråzone.
Tilbage