Abortoppositionen tabte i Europarådet

 

D. 16. april debatterede 185 medlemmer af Europarådet en rapport, der anbefalede en total afkriminalisering af abort i alle 47 medlemsstater. Debatten endte med en afstemning, hvor 102 stemte for og 69 stemte imod rapportens anbefalinger (4 af de 5 danske europarådsmedlemmer stemte for – 1 var ikke til stede under debatten). Afstemningen var på mange måder banebrydende og det var første gang en officiel europæisk institution med et klart flertal anbefalede:

 

  • at garantere kvinders ret til adgang til sikker og lovlig abort
  • at sikre kvinder og mænds adgang til og oplysning om præventionsmidler til rimelige priser

 

Den vedtagne rapport anerkender desuden entydigt at antallet af aborter ikke påvirkes af om abort er lovligt eller ej - det der påvirkes er derimod kvindens sikkerhed ved indgrebet. 

Oppositionen har været oppe på tæerne i hele Europa for at kæmpe mod en vedtagelse – og selvom der var et flertal for rapportens anbefalinger er det alligevel værd at notere at knap 40 % af Europarådsmedlemmerne stemte imod.

 

Både medlemmer af folketingets tværpolitiske netværk for seksuel og repoduktiv sundhed og rettigheder, EU-parlamentarikere og europarådsmedlemmer har været med til at gøre opmærksomme på denne vigtige sag før afstemningen.
 

 

Læs mere om:

 

 

Sidste nyt
22/12-2014
CSR Reception

Udenrigsministeriet og Folketingets Tværpolitiske Netværk for Seksuel og Reproduktiv Sundhed og Rettigheder inviterer til en faglig reception, hvor der vil være mulighed for at høre, hvordan emner som forebyggelse af mødredødelighed, teenagegraviditeter og familieplanlægning kan blive en integreret del af din virksomheds CSR-indsats.
Læs mere...
29/09-2014
Invitation til høring: Omskæring af drenge

Folketingets Tværpolitiske Netværk inviterer sammen med Folketingets Udenrigspolitiske Udvalg til høring: Omskæring af drenge – hvad med rettighederne? Afdækning af argumenter for og imod omskæring af drenge i Danmark.
Læs mere...

Flere meddelelser...