Møde om religion og seksuelle rettigheder i EU

 

Hvornår

Onsdag d. 27. februar 2008 kl. 15-17

Hvor

Socialdemokraternes gruppeværelse (S-090)

Tilmelding Tilmelding skal ske elektronisk her på hjemmesiden senest mandag d. 25. februar

 

Folketingets Tværpolitiske Netværk for Seksuel Sundhed inviterer til første møde i en række, hvor vi sætter fokus på religiøs fundamentalisme og disse bevægelsers opposition mod seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder (SRSR).

 

Første møde sætter spot på EU, hvor det især er den katolske kirkes stærke indflydelse i visse medlemslande, der udfordrer en progressiv dagsorden inden for SRSR. Efter udvidelsen af EU i 2004, hvor bl.a. Malta og Polen kom med, er modstanden mod seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder yderligere styrket.

 

Vi har inviteret to eksperter på området til at holde oplæg og bedt dem give deres bud på følgende:

  • Hvordan er situationen i EU for så vidt angår seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder i lyset af den voksende religiøse modstand i visse lande?
  • Hvad kan vi gøre for at imødegå denne modstand og sikre, at EU fortsat kan gå forrest internationalt, når det gælder kampen for SRSR, bl.a. som modvægt til USA?

Oplægsholdere

  • Wanda Nowicka, Polen. Koordinator af netværket 'ASTRA Central and Eastern European Women's Network for Sexual and Reproductive Health and Rights'. Wanda Nowicka er også rådgiver for både UNFPA og WHO.
  • Lene Sjørup, forsker og foredragsholder. Lene Sjørup er uddannet teolog og har bl.a. forsket i den katolske kirkes lobbyisme i EU.

 

Sidste nyt
22/12-2014
CSR Reception

Udenrigsministeriet og Folketingets Tværpolitiske Netværk for Seksuel og Reproduktiv Sundhed og Rettigheder inviterer til en faglig reception, hvor der vil være mulighed for at høre, hvordan emner som forebyggelse af mødredødelighed, teenagegraviditeter og familieplanlægning kan blive en integreret del af din virksomheds CSR-indsats.
Læs mere...
29/09-2014
Invitation til høring: Omskæring af drenge

Folketingets Tværpolitiske Netværk inviterer sammen med Folketingets Udenrigspolitiske Udvalg til høring: Omskæring af drenge – hvad med rettighederne? Afdækning af argumenter for og imod omskæring af drenge i Danmark.
Læs mere...

Flere meddelelser...