Høring om seksuel sundhed i Danmark

  

- udfordringer og muligheder for den fremtidige forebyggelse

 

» Se oplæggene fra høringen

» Se anbefalingerne fra høringen

 

Folketingets Tværpolitiske Netværk for Seksuel og Reproduktiv Sundhed inviterede den 19. april 2007 til høring om seksuel sundhed i Danmark. Høringen fandt sted på Christiansborg.

 

Målet med høringen var at sætte fokus på udfordringer, muligheder og visioner for forebyggelse relateret til seksuel sundhed i Danmark anno 2007. Folketinget tværpolitiske netværk ønskede at sætte fokus på, hvorledes den seksuelle sundhed i Danmark har udviklet sig, samt hvordan der skabes de bedste rammer for den fremtidige forebyggelse.

 

Baggrunden, for høringen var bl.a. at:

  • Antallet af smittede med sexsygdomme vokser betydeligt i disse år.
  • Sundhedsudgifterne til behandling af sygdomme eller uønsket graviditet som følge af usikker sex netop er opgjort til godt ½ mia. kroner. 
  • Seksualundervisningen er til stadig debat og kritik.
  • Kommunerne har per 1.1.2007 overtaget det primære ansvar for forebyggelsen fra am-terne, men noget tyder på at indsatsen ikke prioriteres særlig højt.  
  • Midlerne til forebyggelse af usikker sex er faldende, og de centrale rammeplaner er kun kendt og støttet af få.

Arrangøren af høringen var det nye tværpolitiske netværk i Folketinget i samarbejde med det Fagligt Netværk for Seksuel Sundhed og foreningen Sex & Samfund

 

Målgruppen for høringen var politikere på Christiansborg og i kommunerne, som interesserer sig for området seksuel sundhed. Desuden var der inviteret ressourcepersoner, der arbejder med området i kommunerne, i interesseorganisationerne eller på anden vis. Ca. 50 personer mødte op til en interessant eftermiddag på Borgen. Se oplæggene og anbefalingerne fra høringen.

 

Sidste nyt
22/12-2014
CSR Reception

Udenrigsministeriet og Folketingets Tværpolitiske Netværk for Seksuel og Reproduktiv Sundhed og Rettigheder inviterer til en faglig reception, hvor der vil være mulighed for at høre, hvordan emner som forebyggelse af mødredødelighed, teenagegraviditeter og familieplanlægning kan blive en integreret del af din virksomheds CSR-indsats.
Læs mere...
29/09-2014
Invitation til høring: Omskæring af drenge

Folketingets Tværpolitiske Netværk inviterer sammen med Folketingets Udenrigspolitiske Udvalg til høring: Omskæring af drenge – hvad med rettighederne? Afdækning af argumenter for og imod omskæring af drenge i Danmark.
Læs mere...

Flere meddelelser...